vrijdag 22 juni 2012

Hoe zou jij de ongevallenregistratie invoeren als je wetgever was? Stem mee!

Op de opvanglocatie moeten gastouders een ongevallenregistratie bijhouden. Dat blijft lastig: wat zet je er nu wel op en wat niet. Een bloedneus, wel of niet? En als je gastkind de week er op weer een bloedneus heeft, dan wel? En wat zet je dan bij preventieve maatregelen die genomen zijn om het voortaan te voorkomen?

In het Toetsingskader voor de gastouder staat op zich duidelijk omschreven dat 'onverwachte gebeurtenissen met schade of verwondingen' moeten worden geregistreerd. En in ieder geval ongevallen, waarbij een arts of tandarts is ingeschakeld of een ziekenhuisbezoek nodig was. Maar het gaat ook om ongevallen die blijven terugkeren, ook al hoeft in die gevallen de arts of tandarts niet te worden ingeschakeld.

De Raad van State zegt echter in haar advies op het Ontwerpbesluit tot het stellen van eisen aan de Kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen dat de verstrekking van deze gegevens aan de persoonlijke levenssfeer van kinderen raakt. Als deze gegevens ook inzichtelijk zijn door bijvoorbeeld medewerkers van gastouderbureaus en de GGD, dan is de Wet bescherming persoonsgegevens in het geding.

Tja, en daar zit je dan als gastouder. Wel zijn we benieuwd.... Hoe zou jij de ongevallenregistratie invoeren als je wetgever was? Stem mee op onze poll!

De inkomensafhankelijke kinderbijslag
Onlangs werd de inkomensafhankelijke kinderbijslag door de PVDA aangezwengeld. Partijleider Samsom zei op een PvdA-bijeenkomst dat het geld dat dat oplevert bijvoorbeeld naar de kinderopvangtoeslag kan gaan. Bij Flexmoeders.nl waren we benieuwd wat jij daarvan vindt. Ruim eenderde (37%) van de stemmers kon zich vinden in dat idee, maar tweederde (62%) gaf aan het een idee om te huilen te vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten