maandag 18 juni 2012

Praktische vaardigheidstrainingen voor gastouders

Om de kwaliteit in de gastouderopvang te bevorderen biedt het Kennisnetwerk Gastouders (KNGO) een aantal praktische vaardigheidstrainingen speciaal gericht op gastouders aan:
  • Training ‘Doelgericht evalueren’
    Evaluatiegesprekken voeren is belangrijk en bepaalt mede het beeld over de kwaliteit van uw dienstverlening. Het geeft zicht op wat de (gast-)ouder vindt en hoe u de samenwerking, de ontwikkeling van kinderen en de opvang samen kunt verbeteren. Wat is dan een goede evaluatie? Deze training geeft kennis en vaardigheden om op een goede manier leiding te geven aan dit gesprek.
  • Training ‘Feedback geven en ontvangen’
    Feedback betekent letterlijk terugkoppeling, maar wordt vaak verward met kritiek geven of krijgen. Praten over elkaars functioneren, maakt samenwerken makkelijker. Door toepassing van de feedbackregels zult u als professional in staat zijn om goed feedback te geven en te ontvangen. Feedback, mits goed gegeven, is een kans om te leren en om jezelf en de opvang te verbeteren.
  • Training ‘Opvoedondersteuning bieden’
    Pedagogisch adviseren betekent meedenken en het inzetten van de juiste gesprekstechnieken. Uw specifieke bijdrage is het op de juiste momenten inbrengen van de juiste informatie en het gesprek zodanig leiden zodat men zich juist ondersteund en niet aangevallen voelt.
De cursussen kosten € 75,- per stuk (incl. 19% btw) en worden op diverse data in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Zwolle gegeven. Tot 1 september aanstaande kunnen ZZP-ers in aanmerking komen voor subsidie van ca. 30% via subsidieverstrekker OOZZP.  Voorwaarde is dat je staat ingeschreven bij de KvK (zonder personeel). KNGO help je met de subsidieaanvraag.

 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten