woensdag 6 juni 2012

EHBO-certificaat nog actueel?

De meesten van onze gastouders hebben een Oranje Kruis-certificaat voor Kinder EHBO via GeweldigeOuders.nl behaald. Omdat dat certificaat een geldigheid heeft van 2 jaar, verloopt deze voor velen van jullie op 1 oktober 2012. Wij adviseren je om je certificaat er bij te pakken en daarop te kijken tot wanneer het geldig is. Zorg dat je je tijdig aanmeldt voor de cursus Kinder EHBO, zodat jij en je vraagouders niet voor verrassingen komen te staan.

LET OP:
Verloopt je EHBO-certificaat in oktober 2012, geef je dan nu al op bij GeweldigeOuders.nl. Zo voorkom je dat de cursussen vol zitten en jij en je vraagouders niet in problemen komen!


Plan je nieuwe EHBO-cursus dus nog vóór deze zomer in. Flexmoeders.nl werkt samen met GeweldigeOuders.nl waar je de cursus To the rescue! - EHBO aan kinderen kunt volgen. Deze cursus is ook geschikt als herhalingscursus. Let op dat wanneer je elders een cursus wilt volgen, deze wel erkend is door de Wet Kinderopvang. Ben je niet in het bezit van een geldig EHBO-certificaat, dan heeft dat namelijk consequenties voor de opvang en kun je uiteindelijk uit het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen worden verwijderd. Lees hier meer over hoe en wat.

Wist je trouwens dat houders van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis ook verzekerd zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid: http://www.ehbo.nl/aansprakelijkheidis.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten