dinsdag 17 juli 2012

Eerste Kamer akkoord met wijziging Wet kinderopvang

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met een wetswijziging die de weg vrijmaakt voor bezuinigingen in de kinderopvang. De overheidsuitgaven aan kinderopvang zijn vanaf 2005 verdrievoudigd. Om de kinderopvang betaalbaar te houden moet er worden bezuinigd.

De bezuinigingen zijn deels in 2012 gerealiseerd met een verhoging van de ouderbijdrage en de koppeling van kinderopvanguren aan de gewerkte uren van de minst werkende partner. Voor 2013 moet de rest van de bezuinigingsopgave worden ingevuld. De bezuinigingen komen erop neer dat mensen met een gezamenlijk inkomen van ongeveer € 118.000 en hoger, vanaf 2013 geen kinderopvangtoeslag meer ontvangen voor hun eerste kind. Ook komt er voor iedereen een verlaging van de toeslag voor het eerste kind.

Kinderopvangtoeslagtabel 2013 (Bijlage bij artikel 6 ontwerp Besluit kinderopvangtoeslag)

Bron: Rijksoverheid.nl


4 opmerkingen:

  1. hanteert Viaviela dezelfde opzegtermijnen voor de nieuwe contracten? Veelal is hoogstens 2 maanden gebruikelijk. En kun je daarnaast ook nog ingeschreven staan bij andere gastouderbureaus?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 2 maanden is gebruikelijk alleen een jaarcontract niet!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. op deze manier willen ze zieltjes winnen. dit is dan ook onze reden geweest om nooit naar dit bureau te gaan. daarbij komt, dat ze ongeveer dezelfde bureaukosten willen hanteren. mijn vermoeden is enkel voor het eerste jaar en dan zal het snel omhoog gaan (ik vrees al per 1 januari 2013).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. er staat vergelijkbaar,...
    wat is vergelijkbaar voor u en wat voor hun???
    voor mij met twee kinderen scheelt het 50 euro in de maand, ben ik dan duurder bij via viela
    hoezo vergelijkbaar

    BeantwoordenVerwijderen