donderdag 19 juli 2012

Bericht van de bewindvoerder

Lees ook: 

Beste ouders en gastouders,

De Rechtbank van Amsterdam heeft mij aangewezen als bewindvoerder nadat de voorlopige surseance van betaling werd uitgesproken. Vandaag ben ik samen met de directie aan de slag gegaan om een plan van aanpak voor te bereiden.

Er komen veel vragen binnen van ouders en gastouders die zich zorgen maken om de financiële afhandeling. Ik wil daarbij aangeven dat ernaar wordt gestreefd dat de opvang op reguliere wijze gecontinueerd kan worden. Tegelijkertijd vinden onderhandelingen met diverse partijen plaats die de dienstverlening  kunnen continueren en waarborgen. Graag het vriendelijke maar dringende verzoek de komende dagen verdere berichtgeving af te wachten.

Ik heb begrepen dat er ondertussen een aantal gastouderbureaus zijn die zich meteen hebben gestort op het werven van klanten. Dat is een zelfstandige keuze. De kans op het slagen van een doorstart - en daarmee de best mogelijke oplossing voor alle betrokkenen - is evenwel het grootst wanneer het klantenbestand van Flexmoeders.nl dan wel Mr Nosey zoveel als maar mogelijk in tact blijft.

Zodra er meer bekend is, zal ik u verder informeren. Nogmaals, wacht u in de tussentijd af op verdere berichtgeving.

Met vriendelijke groet,

Nils Reerink
bewindvoerder

7 opmerkingen:

 1. Het is niet verplicht om over te stappen naar ViaViela. Iedereen is vrij in het kiezen van een ander gastouderbureau. Let wel op eventueel verborgen kosten, zoals extra betalen voor cursussen, km vergoedingen, huisbezoek etc. Er zijn gastouderbureaus die heel veel voor de gastouders en vraagouders doen, zonder extra kosten. Kijk eens goed rond, zoek op internet en beslis weloverwogen. Veel succes met de zoektocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en kijk vooral naar de gastouderbureaus in uw gemeente die een klein werkgebied hebben. Zijn vaak goede bureaus met echte aandacht voor klant, gastouder en niet te vergeten het kind!

   Verwijderen
 2. heb al twee keer bij zo;n bureautje uit de buurt gezeten, beiden failliet, het is mooi geweest, nu maar bij grote organisatie. Zal eens flink google welke van de grootste de goedkoopste is.
  ben er wel klaar mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste anoniem, jammer dat je twee minder goede ervaringen hebt met gastouderbureaus.
   Slim om nu voor een landelijke organisatie te gaan, maar kies er dan wel eentje waar je een vestiging in de buurt hebt. Mijn ervaring is dat ViaViela erg gedegen te werk gaat en juist heel veel persoonlijk contact heeft met ouders en gastouders. Dit komt ten goede aan de kinderen. Misschien zijn ze iets duurder dan sommige andere bureaus maar je weet in ieder geval zeker dat je geen gedonder krijgt. Het is er goed geregeld.

   Verwijderen
  2. Kijk vooral ook naar de inspectierapporten, die staan op de site van het LRK. Die van Flexmoeders en Mr Nosey zijn om tranen van in je ogen te krijgen. Schandalig dat de verantwoordelijke gemeente een slecht handhavingsbeleid voert. Beide rapporten stammen van precies een jaar terug!

   Verwijderen
 3. lees net dat we het geld over augustus ook kwijt zijn. (gestort door belastingdienst 20 juli aan flexmoeders) lekker dan...
  wat nu?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als gastouder worden krijg je hiervoor een jaarcontract??

  BeantwoordenVerwijderen