vrijdag 9 maart 2012

P E R S B E R I C H T


Gastouderopvang voordelig alternatief kinderopvang
Flexmoeders.nl ziet aanmeldingen stijgen

Landelijk gastouderbureau Flexmoeders.nl ziet de vraag naar kinderopvang juist stijgen, ondanks de bezuinigingen in de kinderopvang.

Gastouderopvang via Flexmoeders.nl blijkt voor ouders vaak 20-30% goedkoper dan een crèche. Hierdoor heeft Flexmoeders.nl in februari aan 7,5% meer kinderen opvang geboden dan in december 2011. Ook ziet het gastouderbureau een ruime verdubbeling van ouders die in februari startten met de kinderopvang ten opzichte van december 2011. Het aantal uren per kind laat echter een lichte daling zien.

Goed alternatief
Gastouderopvang is een professionele vorm van kinderopvang waarbij een gastouder in huiselijke omgeving kleinschalige opvang biedt aan kinderen van wie de ouders werken. Bovendien draagt gastouderopvang bij aan een aantal maatschappelijke speerpunten zoals flexibel werken en de arbeidsparticipatie van 55-plussers en vrouwen. Omdat er per uur en niet per dagdeel wordt afgerekend met de ouders en het uurtarief lager ligt, is gastouderopvang een goedkopere vorm van kinderopvang voor zowel ouders als overheid.

Leges
Flexmoeders.nl betreurt het dat minister Kamp gemeenten niet wil aanspreken op de buitensporige leges die zij heffen bij inschrijving en mutaties van gastouders. Op die manier wordt het de gastouders op lokaal niveau onmogelijk gemaakt een goed alternatief voor kinderopvang aan ouders te bieden. Meer informatie hierover is te vinden op www.flexmoeders.nl.

Flexmoeders.nl is een van de grotere gastouderbureaus van Nederland en biedt professionele en voordelige kinderopvang met gastouders door heel Nederland. Via Flexmoeders.nl vinden ouders en gastouders elkaar. Nadat Flexmoeders.nl ervoor heeft gezorgd dat de gastouder en de opvanglocatie aan alle wettelijke eisen voldoet, komen ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

----

Niet voor publicatie: neem voor meer informatie, interviewverzoeken en rechtenvrij beeldmateriaal contact op met Flexmoeders.nl, Jitske Schols, Blauwburgwal 17-19 1015 AS Amsterdam, 06-41188199 of jitske@Flexmoeders.nl.

Factsheet Flexmoeders.nl
Biografie Wendeline van Luijk, oprichtster en directeur Flexmoeders.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten