donderdag 1 maart 2012

EHBO-certificaat nog actueel?

De meeste van onze gastouders hebben een Oranje Kruis-certificaat voor Kinder EHBO via GeweldigeOuders.nl behaald. Omdat dat certificaat een geldigheid heeft van 2 jaar, verloopt deze binnenkort. Wij adviseren je dus om je certificaat er weer eens bij te pakken en daarop te kijken tot wanneer je EHBO geldig is. Zorg dat je je op tijd aanmeldt voor de herhalingscursus KinderEHBO. Deze cursus moet wel erkend zijn door de Wet Kinderopvang.

Flexmoeders.nl werkt op dit punt samen met GeweldigeOuders.nl, het online platform met een cursusaanbod gericht op verrijking van kennis voor iedereen die te maken heeft met (de zorg voor) kinderen. Daar kun je o.a. de cursus TO THE RESCUE Eerste Hulp aan Kinderen volgen (ook geschikt als herhalingscursus). Deze voordelige cursus kost € 79,95 (€ 95,14 incl. BTW) en leidt tot een officieel geregistreerd EHBO Certificaat van het Oranje Kruis. Het certificaat is 2 jaar geldig. De prijs is inclusief certificaatkosten van het Oranje Kruis. De cursus TO THE RESCUE! bestaat uit twee onderdelen:

1. Online cursus
TO THE RESCUE! is ontwikkeld op basis van het principe: ‘Leren door te spelen’. Dit is een snelle, laagdrempelige en leuke manier van online leren. Door te oefenen leer je spelenderwijs alle onderdelen van Eerste Hulp aan Kinderen. Je doet deze cursus op tijden die jou het beste uitkomen: in de pauze op je werk, thuis met een kop thee op de bank, of misschien wel tijdens je vakantie!

Je hebt 60 dagen de tijd om de complete cursus te doen. De online cursus bevat ongeveer 8-10 uur aan lesstof, die je zo vaak kunt herhalen als nodig is. De cursus wordt afgerond met een online toets. Ook deze toets kun je zo vaak doen als je wilt. Als je geslaagd bent voor de toets, kun je naar één van de praktijklessen die in het land worden gegeven.

2. Praktijkochtend, -middag, of -avond
Gedurende 4 uur word je getoetst op je theoretische kennis die je online hebt opgedaan en oefen je samen met een EHBO-instructeur alle vaardigheden voor Eerste Hulp aan Kinderen. Na het succesvol afronden van deze praktijkles ontvang je een officieel geregistreerd EHBO Certificaat, erkend door de Wet Kinderopvang. Houd er rekening mee dat dit 3 tot 6 weken kan duren.

Geef je nu op voor TO THE RESCUE >>>

Klik hier voor meer informatie over de wijze waarop je de kosten voor deze EHBO-cursus kunt declareren >>>



Geen opmerkingen:

Een reactie posten