vrijdag 23 maart 2012

Collectieve aansprakelijkheidsverzekering gastouders

Flexmoeders.nl heeft voor al haar gastouders een collectieve aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor schade die voortkomt uit de werkzaamheden van onze gastouders en waarvoor een gastouder aansprakelijk wordt gesteld. Omdat de meeste particuliere verzekeringen schade niet vergoeden als die wordt veroorzaakt door beroepsmatige activiteiten (zoals tijdens de werkzaamheden van een gastouder), is deze verzekering nodig.

Als tijdens de opvang op enigerlei wijze schade is ontstaan door het handelen van een gastouder, kan een ouder de gastouder hiervoor aansprakelijk te stellen. De gastouder kan zich vervolgens met deze schadeclaim wenden tot Flexmoeders.nl via info@Flexmoeders.nl.

Gastouders die via Flexmoeders.nl werken profiteren van de collectieve aansprakelijkheidsverzekering die we hebben afgesloten. Hoewel er geen kosten zijn verbonden aan deze collectieve verzekering, geldt er wel een eigen risico voor gastouders. Gastouders vinden meer informatie over de collectieve aansprakelijkheidsverzekering in dit informatieblad op hun persoonlijke pagina.

Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade die je - uiteraard onbedoeld – toebrengt aan de kinderen waarvoor je de opvang verzorgt of aan eigendommen van de ouders. Overigens is het nooit van tevoren vast te stellen wie er in zo’n vervelende situatie werkelijk aansprakelijk is. In het ergste geval geeft de rechter heeft hierover het laatste oordeel.

1 opmerking:

  1. Eindelijk een schijven over deze lastige kwestie!! Veel ouders zijn niet op de hoogte van het feit dat niet alle aansprakelijkheidsverzekeringen schade toegebracht door kinderen bij derden dekken. Dit is opgenomen in de zogenaamde clausule "Dekking tijdens een vriendendienst, sport- en spelsituatie of
    logeer- en oppassituatie" Het verdient dan ook de aanbeveling om (los van het feit of de gastouder een aansprakelijkheidsverzekering gastouder heeft) de eigen verzekering te controleren op dit punt.

    BeantwoordenVerwijderen