dinsdag 28 februari 2012

Wijziging in de opvangsituatie tijdig doorgeven!

Gastouders die voor Flexmoeders.nl werken dienen tijdig eventuele wijzigingen in de opvangsituatie aan hun regioconsulente door te geven. Omdat we merkten dat niet alle gastouders dit helder op het vizier hebben, hier nog even een korte uitleg.

Gastouders die geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) zijn wettelijk verplicht wijzigingen door te geven. Dit doe je via je regioconsulent of via het 'Wijzigingsformulier LRKP' dat je ingevuld naar ons opstuurt (Blauwburgwal 17-19, 1015 AS Amsterdam). Doe dit tijdig, want de gemeente heeft 8 weken de tijd voor de verwerking van de wijziging. Zodra wij het formulier van je hebben ontvangen, controleren wij of alles juist is ingevuld en sturen het vervolgens op naar de gemeente waar de opvang plaatsvindt.

Om welke wijzigingen gaat het?
  • Als er een wijziging is in de adres- en contactgegevens;
  • Als er een wijziging is van de gegevens van de opvanglocatie; danwel bij de gastouder thuis, danwel bij de vraagouder thuis;
  • Als je al geregistreerd bent via een gastouderbureau, maar je wilt je ook inschrijven bij een tweede (of derde) gastouderbureau, dan moet daar een wijzigingsformulier voor worden ingevuld. Geef op het wijzigingsformulier aan dat je een extra bemiddelingsrelatie wilt aangaan tussen gastouder en gastouderbureau;
  • Als je de relatie met een gastouderbureau wilt beëindigen;
  • Als je wilt worden verwijderd uit het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.
Vooraankondiging
Vanaf mei 2012 wordt het wettelijk verplicht om álle opvanglocaties van een gastouder in het LRKP te registreren. Wanneer dan de opvanglocatie van de gastouder wijzigt, wordt dit beschouwd als een nieuwe voorziening voor gastouderopvang. Dat geldt ook wanneer je als gastouder naast de bestaande opvanglocatie op een nieuwe locatie kinderen gaat opvangen. Zodra daar meer informatie over bekend is, zullen we je daarover informeren.

Tot slot
Pas dus niet zomaar gegevens aan op je persoonlijke pagina, maar stuur ook het ingevulde en ondertekende wijzigingsformulier tijdig naar ons op. De GGD controleert hier op. Je kunt dit formulier ook altijd downloaden vanaf je persoonlijke pagina.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten