woensdag 2 november 2011

Nieuw pedagogisch beleidsplan voor Flexmoeders.nl


Gastouders die via Flexmoeders.nl werken, handelen tijdens de opvanguren conform ons pedagogisch beleidsplan. Flexmoeders.nl heeft echter sinds vandaag een nieuw, meer gedegen pedagogisch beleidsplan dat helemaal voldoet aan de eisen die de Wet Kinderopvang daaraan stelt.

Alle gastouders worden geacht de inhoud van het pedagogisch beleidsplan van Flexmoeders.nl te kennen en ernaar te handelen in de dagelijkse praktijk. De regioconsulentes toetsen bij de huisbezoeken of dit ook gebeurt. Ook de GGD hecht er veel waarde aan en tijdens de inspecties komen zij er zeker op terug. Kent een gastouder het pedagogisch beleid onvoldoende of handelt ze niet volgens het plan, dan kan de GGD een gastouder daarop afkeuren en komt een vraagouder niet meer in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Lees het document dus nauwkeurig door en als je vragen hebt, schroom dan niet contact op te nemen met je regioconsulente die jouw opvangbegeleiding verzorgt. Je vindt het pedagogisch beleidsplan overigens terug op je persoonlijke pagina tussen de 'nuttige documenten'. Zorg dat je de juiste versie hebt uitgeprint en gooi eventuele eerdere versies weg.

Nieuw bij Flexmoeders.nl zijn de observatielijsten op de persoonlijke pagina's van gastouders. Met deze lijsten bij de hand kun je -indien gewenst- bijvoorbeeld jaarlijks je gastkinderen observeren en dit als leidraad gebruiken wanneer je de opvang met de vraagouders evalueert.

Overigens is het pedagogisch beleidsplan natuurlijk ook reuze interessant voor ouders. Zo krijg je een idee bij de visie van Flexmoeders.nl op pedagogisch gebied en kun je hierover met je gastouder een gesprek aangaan.

Ga naar Flexmoeders.nl>>>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten