donderdag 6 oktober 2011

Nieuwe poll van de maand: adresgegevens opvang in LRK of niet?

We hebben weer een nieuwe poll bedacht. Er is namelijk op dit moment een discussie gaande over aanpassingen van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Nou hoorden wij laatst dat de adressen van ouders (als de opvang bij hen thuis plaatsvindt) in de toekomst niet meer via het LRK worden gepubliceerd. Dit in verband met de privacy van hen.

Je kunt ook stellen dat het niet wenselijk is om de opvangadressen van gastouders te publiceren. De voorstanders van publicatie van deze adressen vinden dat een ouder het recht heeft om die gegevens te zien. Zo kunnen zij verifiëren of een gastouder ook echt is wie zij zegt dat ze is. Anderen stellen dat gekoppelde gastouderbureaus prima in staat zijn om -indien gewenst- de ouders van deze informatie te voorzien, maar dat het publiceren van adresgegevens de gastouder kwetsbaar maakt. Daar zijn inmiddels ook al een paar voorbeelden van. Wij zijn erg benieuwd, wat vind jij? Vul snel de poll (rechtsboven) in!

Vorige poll:
Helft vindt GGD-inspecties te streng

Ach, 't is misschien niet representatief, maar toch... Bijna de helft van de lezers (47%) van dit blog die de poll van afgelopen maand invulden vindt de GGD-inspecties te streng. Iets minder dan eenderde vindt het precies goed (29%) en 23% van de pollers vindt dat de GGD juist niet streng genoeg te werk gaat. Nou weten we natuurlijk niks over de achtergrond van de invullers. Zijn het vooral gastouders die door deze poll werden getriggerd, of vinden juist de ouders de GGD-inspecties zo streng? Wel horen we van veel gastouders dat ze met name de onaangekondigde bezoeken als overdonderend ervaren en liever hebben dat de GGD het bezoek van tevoren even aankondigt. Al met al zegt deze poll eigenlijk niets omdat het aantal stemmers beperkt is, en toch is het grappig om te zien.

Ideeën voor polls zijn welkom!
Heb jij een leuk idee voor een volgende pollvraag? Laat 'm dan hieronder bij de reacties achter en wie weet staat 'ie binnenkort centraal!

www.Flexmoeders.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten