vrijdag 8 april 2011

Transparantie: onze 'middle name'

Zulk lekker weer, een mooie dag om 't eens over transparantie te hebben. Transparantie is namelijk hét onderwerp waar het in de gastouderopvangbranche nog wel eens aan schort. Tweede Kamerlid Van Hijum van het CDA stelde er een tijdje geleden dan ook kamervragen over die minister Kamp gisteren schriftelijk beantwoordde.

Het gaat met name over de transparantie van tarieven in de gastouderopvang. Of moet ik zeggen juist het ontbreken daarvan? Voor nog teveel ouders is het namelijk niet duidelijk met welke bureaukosten ze te maken krijgen als ze gastouderopvang inschakelen. En dat vindt men een zorgelijke zaak.

Gelukkig is transparantie onze 'middle name'. Onze tarieven staan groot en duidelijk op onze website vermeld. En dat niet alleen. Ouders kunnen ook een proefberekening maken. Zo weten ze meteen in welke orde van grootte de netto kinderopvangkosten (na aftrek van de Toeslag Kinderopvang) zodirect zullen liggen.

Minister Kamp geeft in zijn beantwoording van de kamervragen verder aan dat de bureautarieven in de gastouderopvang variëren van €37,50 tot €85,= euro per maand voor het eerste kind. Heeft hij dan niet naar onze Flexmoederstarieven gekeken? Die beginnen namelijk al bij €25,= per maand (bij 0 - 15 opvanguren p/m). En ouders die een maandje geen gebruik maken van opvang, die hoeven die maand ook geen bureaukosten te betalen. Hoe fijn is dat?

Overigens proberen wij ook over de gehele linie zo transparant mogelijk te zijn. Daarom vind je op onze website veel informatie. Mocht je toch vinden dat er belangrijke informatie over onze dienstverlening ontbreekt of onduidelijk staat vermeld, laat het ons dan meteen even weten. Dan zorgen wij dat we daar ook weer helder over zijn!

Klik hier voor de beantwoording van de Kamervragen van minister Kamp>>>

www.Flexmoeders.nl
Volg ons op Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten