dinsdag 26 juli 2011

Voortaan kosteloos KinderEHBO voor gastouders van Flexmoeders.nl

Gastouders die voor Flexmoeders.nl werken hoeven vanaf nu niet meer te betalen voor hun KinderEHBO. Ook ontvangen gastouders voortaan vóór het verlopen van hun EHBO een reminder dat zij de herhalingscursus moeten volgen.

Wie als gastouder werkzaam is via Flexmoeders.nl en de cursus KinderEHBO via Geweldigeouders.nl volgt, ontvangt na aanmelding (en betaling) een factuur van Geweldigeouders.nl. Deze kun je in de meeste gevallen terugvorderen bij jouw ziektekostenverzekeraar. Doen zij dat niet, dan kun je de factuur declareren bij Flexmoeders.nl. Gastouders die elders een EHBOcursus hebben gevolgd of willen volgen, kunnen de kosten ook declareren bij hun ziektekostenverzekeraar. Lukt dat niet, dan krijgen ze de kosten tot een bedrag van maximaal de prijs die voor de herhalingscursus op Geweldigeouders.nl staat, via Flexmoeders vergoed zodra je via Flexmoeders.nl aan de slag gaat. Voorwaarde is dat het certificaat op het moment dat je als gastouder voor ons werkt nog geldig is (dus er kunnen geen reeds verlopen certificaten worden gedeclareerd).

Ouderkorting
Ouders die klant zijn bij Flexmoeders.nl krijgen €10,- korting op de cursus KinderEHBO van Geweldigeouders.nl. Je kunt daarvoor de kortingscode invullen die je op je persoonlijke pagina onder de knop: ‘EHBO Kortingscode’ ziet staan.

EHBO-reminder
Om gastouders tijdig op de hoogte te stellen wanneer hun diploma verloopt, wordt tegenwoordig automatisch vier maanden voor de afloopdatum van het EHBO-certificaat een mailtje gestuurd met een link naar de herhalingscursus KinderEHBO voor gastouders. Een maand later volgt er nog een reminder. Zo zijn alle gastouders voortaan op tijd op de hoogte en lopen ouders niet het risico om deze reden niet meer in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag.

2 opmerkingen:

  1. Toch jammer, ik heb hem in april vorig jaar gedaan en toen werd het nog niet vergoed. En hoe zit het met de herhalingscursus? Wordt die ook vergoed? Want die kost wederom 80 euro.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yep, ook die wordt vergoed als je via Flexmoeders.nl als gastouder aan de slag bent.

    BeantwoordenVerwijderen